Taktik Pekerja Nak Temberang Majikan Ponteng Kerja Tak Jadi Bila ‘Kantoi’ Pakai Gambar Google

Rasanya mesti majikan tu tak tahu nak marah ke, nak tergelak ke, geram atau terkilan, sebab kami pun rasa benda yang sama. Tapi kami pilih lawak lah, alahai! Sekarang tahun 2017 lah, rasanya mak cik umur 50 tahun pun pandai google gambar.

Kalau ya pun nak ponteng kerja kena lah pandai-pandai cover line. Kesian, elok-elok nak ‘cuti’ sehari terus kena cuti panjang. Hahahaha!
Nak menipu majikan tak kena gaya

Inilah realitinya pe’el anak muda sekarang.

Nak menipu majikan tak kena gaya.
Ingat depa ja pandai Google ka?

Sekali aku Google, nah! Kantoi!
Bagi cuti panjang, kaku terus.

Kawan-kawan jangan ikut pe’el tak senonoh macam ni ya.
Bos bos ni korang nampak je macam naif, tapi dia ada instinct yang kuat.

“Sekali aku Google, nah! Kantoi!”

Sumber